Kavezi za matice


Ineraktivni pogled       Naručivanje

Skica Kavez je dizajniran na osnovu iskustva i predloga iskusnih pčelara, odgajivača matica. Kavez ima otvore za vazduh, tako da nema nikakve bojazni da matica i njene pčele pratilje budu bez dovoljno vazduha, kako pri daljem i napornijem transportu, tako i pri transportu u inostranstvo, pri čemu otvori nisu previše široki da matica i pčele pratilje ne dođu u direktan dodir sa drugim pčelama (pčele se u kavezu mogu sakriti), što je pre svega važno kada maticu dodajemo drugim agresivnijim rasama pčela, kao na primer crnim pčelama, koja je veoma agresivna medju inostranim rasama. Napravljen je tako da je dodavanje matice vrlo uspešno.
Kavez ima dve komorice od kojih svaka ima svoju ulogu. Duža je namenjena za dodavanje matice, preko nje matica mora da prođe u novu zajednicu, dovoljno je duga da protekne dovoljno vremena i da se pčele za to vreme združe sa svojom novom maticom.
SkicaDrugi je kraći i možemo ga koristiti na dva načina.
  1. Možemo spolja dodati parčence sunđera natopljenog vodom, tako da pčele imaju uvek dovoljno vode pri daljem transportu, i
  2. Otvor je na suženom delu toliko širok da pčele slobodno mogu da prolaze a matica i dalje ostaje u kavezu (dok je pčele ne oslobode preko druge veće komore). Pri dodavanju matice u košnicu obe komore napunimo šećerno mednim testom (pogačom).
Pri slanju više matica, kaveze međusobno možemo spojiti tako da su bolje ušvršćeni i da ne dođe ni do kakvih problema pri transportu.
Poklopac je oblikovan tako da omogućava lakše dodavanje matice i njenih pratilica u kavez. Kavez ima kukicu za koju ga možemo okačiti u košnici, kako LR tako AŽ i bilo kojoj drugoj vrsti košnica.
Kavez je izrađen od plastike koja nije štetna po zdravlje i veoma je otporan na sve spoljne mehaničke uticaje.
Cena kaveza iznosi 0,14 €

Z letom 2003 vam ponujam možnost dotiskaCenik TISKA

Naručivanje

 Kavezi 0,14 €/kom  kaveza
 Lični podaci:
 Ime i prezime

*
 Adresa: *
 Broj telefona:
 Poštanski broj i pošta *
 E-mail *
 Komentar