Matičnica


Interaktivni pogled matičnice           Naročilo

Telo matičnice Matičnica je oblikovana na podlagi izkušenj in predlogov izkušenih čebelarjev vzrejevalcev matic. Matičnica je zračna tako ni nobene skrbi, da matica in njene spremljevalke ne bi imele dovolj zraka tudi na daljših in bolj napornih potovanjih, tudi preko naših meja, hkrati pa odprtine niso preširoke tako matica in čebele spremljevalke ne pridejo v direkten stik z drugimi čebelami (čebele v matičnici se lahko tudi skrijejo), predvsem je to važno, ko matico dodajamo drugim bolj agresivnim sortam čebel, kot na primer črni čebeli, ki je zelo agresivna do tujih vrst. Oblikovane so tako, da je združitev zelo uspešna.
Pokrovček matičnice Matičnica ima dva prostorčka, ki imata vsak svojo vlogo. Daljši je namenjen za dodajanje matice, preko njega mora matica priti v novo družino, je dovolj dolg, da to poteka dovolj počasi in da se čebele v tem času sprijaznijo s svojo novo matico.
Drugi je krajši in ga lahko uporabljamo na dva načina.
  1. Vanj lahko damo gobico z vodo tako imajo na daljšem potovanju čebele vedno dovolj vode in
  2. Prostorček je na zoženem delu le toliko širok, da lahko le čebele prehajajo preko nje, matica pa ostane v matičnici dalj časa (dokler jo čebele ne osvobodijo preko drugega daljšega prostorčka). Pri dodajanju matice v panj oba prostorčka napolnimo s pogačo.
Spete matičnice in vložene v pismo Pri pošiljanju več matičnic jih med seboj lahko spojimo tako so bolje fiksirane in ne pride do kakšnih nevšečnosti med transportom.
Pokrovček je posebej tako oblikovan da omogoča lažje dodajanje matic in njenih spremljevalk v matičnico.
Matičnica ima zanko za katero matičnico obesimo v panj tako v LR kakor v AŽ in seveda v vse ostale vrste panjev.
Matičnica je izdelana iz zdravju neškodljive plastike in je zelo odporna na vse zunanje mehanske vplive.

Z letom 2003 vam ponujam možnost dotiskaCenik TISKA


Naročilo

CENA matičnice 0,14€/kos
 Število matičnic: 
 Osebni podatki:
 Ime in priimek

*
 Naslov *
 Tel. številka
 Poštna številka in pošta *
 e-naslov *
 komentar ali napis